La vella guàrdia

Dissabte passat va tenir lloc a Barcelona una trobada de docents aplegats per la seua pertinença, en un moment o altre de la seua carrera professional, al Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC), en què es van reunir unes 190 persones. El SEDEC va ser el primer servei de la Generaitat de Catalunya a entrar en funcionament i va ocupar-se de la catalanització del sistema educatiu. La trobada no tenia més objecte que retrobar antigues companyies de treball en el front obert de la normalització lingüística del sistema educatiu, en què, al llarg de més de 25 anys, han treballat fornades diferents de docents catalans.

Vist en perspectiva, el col·lectiu aplegat a l’hotel Apolo aquest dissabte, bé pot ser qualificat de vella guàrdia del sistema educatiu del Principat. Els temps han canviat però penso que la voluntat dels congregats envers la catalanització és la que era. Evidentment, se’n poden fer les interpretacions polítiques que es vulgui. En tot cas, val la pena deixar clar que la convocatòria és anterior a l’enrenou ocasionat amb la qüestió de la tercera hora, quetoca de ple el servei successor d’aquell SEDEC, el Servei d’Immersió i Ús de la Llengua. Pura coincidència que justa aquesta setmana s’haja parlat, i dit alguna bajanada també, sobre la qüestió de la tercera hora de castellà. Tot política intestina de les formacions del Tripartit. No sé si la coincidència exacta amb el superdissabte d’ERC és alguna cosa més que una pura coincidència. El que sí que tinc clar és que  la intenció dels assistents, entre els quals em comptava, va ser sobretot una ocasió per retrobar vells companys i actualitzar-ne la coneixença.

Més enllà de les contingències, la consistència d’alguns col·lectius maltractats socialment com el dels docents, específicament els de català, és un exemple que s’hauria de prendre en consideració a l’hora de prendre decisions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s